Icon Camping De Zwiese

Omgeving

Genieten van de natuur in het Overijsselse Vechtdal tussen Hardenberg en Gramsbergen

Ontdek de omgeving van Camping de Zwiese

Natuurcamping De Zwiese ligt op een prachtige plek aan de oever van de Overijsselse rivier de Vecht, tussen Hardenberg en Gramsbergen. De Zwiese grenst aan een oude meander van de rivier, waar restanten zichtbaar zijn van een oude verdedigingslinie uit de tijd van Napoleon: de Loozensche Linie.

In 2007 is dit gebied heringericht: de voormalige meander is weer aangesloten op de Vecht waardoor meer ruimte voor de rivier is ontstaan. Er zijn stukken grond afgegraven om de oorspronkelijke moerasgebieden terug te brengen met de typerende flora en fauna die hierbij horen. De verdedigingslinie is opnieuw zichtbaar gemaakt in het landschap en er is een pontje dat naar het eiland met het bastion vaart.

Een rondje met het pontje is gratis en geschikt voor fietsers en rolstoelgebruikers.

Camping de Zwiese Hardenberg
Natuur Camping de Zwiese Hardenberg

Varen, fietsen, wandelen

Vanaf de camping is het mogelijk om een boottocht te maken naar het centrum van Hardenberg.

De omgeving kenmerkt zich door veel verschillende landschapstypen en dat maakt de streek tot een geliefd en gevarieerd fiets- en wandelgebied, waar iedere bocht weer een nieuwe verrassing oplevert. Wat dacht u van een stevige wandeling door het idyllische Reestdal? Of gaat u liever voor een tocht langs het pittoreske buurtschap Rheeze met zijn eeuwenoude rietgedekte boerderijen?

Wandelen met uitzicht op de rivier de Vecht behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Uitstapjes

Ook voor een uitstapje in de regio is De Zwiese een prima uitvalsbasis. Attractiepark Slagharen, Plopsaland Dalen, Avonturenpark Hellendoorn en Wildlands Emmen liggen allemaal op maximaal een half uurtje rijden.

Napoleonboot

Het Vechtdal vanaf het water bekijken? Dat kan met Rondvaartboot ‘Le Bateau de Napoleon’.

Vanaf de camping is het een klein stukje lopen naar de Loozensche Linie en de opstapplaats van deze rondvaartboot. Op de Overijsselse Vecht kunt u dan genieten van de uiterwaarden met zijn prachtige veldbloemen en grazige weiden van het Vechtdal. Oog in oog met een koe, paard, weide- of watervogel. Er is zoveel moois aan de oevers van de Vecht.

Kijk op de website https://denapoleon.nl voor meer informatie.

Expedition Outdoor

Expedition Outdoor is gevestigd naast onze camping en organiseert verschillende leuke activiteiten. Zo kun je er bijvoorbeeld met je gezin of vrienden beachvolleyballen of klootschieten. Of je huurt gezellig met z’n allen een boot of kano. Check de website voor de mogelijkheden. https://expeditionoutdoor.nl
Pontje Camping de Zwiese